UbuntuAcademy
where diversity unites

UbuntuAcademy

UbuntuAcademy gelooft in de kracht van het verschil.

Met ontwikkeltrajecten op maat voor gemeenten, scholen en bedrijven rondom burgerschap, persoonsvorming en sociaal ondernemerschap stimuleert UbuntuAcademy de dialoog tussen bewoners, jongeren en ondernemers met diverse achtergronden en denkbeelden. Doel is om te komen tot meer wederzijds begrip en onderlinge verbondenheid, alsmede tot het creëren van nieuwe mogelijkheden van samen leven, samen leren en samen werken.

Niet iedereen leert van huis uit open te staan voor andere leefstijlen en zienswijzen. Mensen met een andere cultuur, religie, geaardheid, geslacht of leeftijd komen daardoor soms tegenover elkaar te staan. In de buurt, op school, op de werkvloer en tevens via de (sociale) media.

Geïnspireerd op de Ubuntu filosofie en de Earth Charter waarden zorgen wij voor trajecten welke bijdragen aan een duurzame en vreedzame samenleving waar plek is voor een ieder in een omgeving waar je je mag blijven ontwikkelen en waar zorg is voor al wat leeft.

Meer weten over onze ontwikkeltrajecten? Kijk bij Academy.

 

21©FvdS_Product_Ubuntu_LR_29 mei 2018

UbuntuAmulet

Het UbuntuAmulet staat symbool voor de visie van UbuntuAcademy. Tijdens de trajecten werken wij onder andere met ‘Pay it Forward’ opdrachten als katalysator, waarbij het UbuntuAmulet als beeldmerk wordt gebruikt om de dialoog te stimuleren.

De kern van het UbuntuAmulet bevat drie personen van wie de handen in een hart met elkaar verbonden zijn.  Zij worden omringd door de geloofssymbolen Jodendom, Christendom, Islam, Boeddhisme, Atheïsme en Hindoeïsme. Het geheel is geplaatst in een levenscirkel waar onze diversiteit zich verenigt.

Het UbuntuAmulet is in onze shop verkrijgbaar als armband, ketting of sleutelhanger in het zamak, leder en zilver. Door het dragen van het UbuntuAmulet laat je zien dat je staat voor een respectvolle en vreedzame samenleving.

[featured_products column="4" limit="4"]